100 bobnarjev s Sokijem

Priporočamo
  • 12.00 - 12.30
  • Glavni trg,
  • Vstopnine ni.

Marko Soršak - Soki bo svojih trideset let bobnanja in sodelovanj z najvidnejšimi slovenskimi glasbeniki in zasedbami obeležil glasbeno - in glasno. Točno opoldne bo na Glavnem trgu zabobnal skupaj s stotimi slovenskimi bobnarji vseh generacij!

Dober ritem! Že trideset let.

Pet sekund je dovolj, da spoznaš, kaj ti je v življenju namenjeno, pravi Marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, ki ga javnost ob glasbenem pozna tudi po njegovem dobrodelnem delovanju. Po tem, ko je kot osnovnošolec v filmu zaslišal petsekundni bobnarski uvod v skladbo You could be mine skupine Guns N' Roses, je namreč vedel, da bo v roke prijel bobnarski palici.

To je bilo pred tridesetimi leti, palici pa sta v rokah še vedno. Pa ne le njegovih. S svojo odmevno dobrodelno akcijo »20 za 20« je doslej do novih glasbil pomagal že 122 osnovnim šolam, kjer nanje igra več kot petdeset tisoč otrok.

Svoj jubilej, trideset let bobnanja in sodelovanj z najvidnejšimi slovenskimi glasbeniki in zasedbami, bo obeležil glasbeno.
V soboto, 11. septembra, bo točno opoldne na Glavnem trgu zabobnal skupaj s stotimi slovenskimi bobnarji vseh generacij!
Ob spremljavi skupine The Rocktors bomo slišali kar nekaj svetovnih uspešnic, med njimi tudi Paradise City skupine Guns N' Roses, ki jo posveča Mariboru, za katerega pravi, da je »rajsko mesto«.

Pestro bo, torej. In glasno! A kot pravi, ne želi zgolj »delati galame«, ampak z dogodkom opozoriti na pomen kulture, še posebej dogodkov v živo. Kultura je veliko več kot zgolj konzumiranje odrskega dogajanja in še tako dober posnetek ne more nadomestiti obiska dogodka v živo, ki namreč pomeni tudi skupna doživetja, priložnost za druženje, povezovanje, izmenjavo mnenj, izkušenj in – nasmehov!

Slednjih 11. septembra zagotovo ne bo manjkalo. Naj bo med njimi tudi vaš!


Prireditev so podprli: ŽitoRed BullMariborski vodovod in gostinci Poštne ulice

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava