Skrb za zdravje & družbena odgovornost

Vstop na prizorišča po načelu »Prebolevniki Cepljeni Testirani«


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu...


Za vstop na festivalska prizorišča obiskovalci potrebujete:

1. Dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali hitrim testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

2. Dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujete, da je preteklo od prejema 
drugega odmerka:
- cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj 7 dni;
- cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni;
- cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni;
- cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
- cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
prvega odmerka:
- cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali
- cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni;
ali edinega odmerka:
- cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni.

3. Dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev.

4. Potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

5. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki.

Skrb za zdravje

 • Vse v skladu z odredbami, določili in priporočili 

Skrb za zdravje obiskovalcev in nastopajočih jemljemo zelo resno. Mislimo na dobrobit obiskovalcev festivala, še posebej ranljivih skupin in se zavedamo, da moramo vsi, tako prireditelji kot obiskovalci, še naprej ravnati odgovorno, da ne bi prišlo do novih izbruhov. Poskrbeli bomo za pogoje, ki bodo omogočali varno spremljanje prireditev, na vseh prizoriščih bomo strogo upoštevali vsa zakonska določila in priporočila stroke ter spoštovanju le-teh pozivali tudi obiskovalce.

 • Manjša prizorišča

Odpovedali smo se Glavnemu odru, ostajajo pa Večerov oder, ki smo ga obdržali na Rotovškem trgu, Jurčkov oder pri Vodnem stolpu, Minoriti (letni avditorij Lutkovnega gledališča), prenovljen Sodni stolp, Vetrinjski dvor, Dvorana UnionOder Triglav in Art kamp v Mestnem parku, promenada ob Dravi, KMŠ oder (Dravska ulica), GT22 (Glavni trg 22), K18 (Koroška 18), Park KC Pekarna, Glavni trg in drugi trgi, ulice in dvorišča. Odprta plesna scena pa bo potekala v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.

 • Manjši avditoriji

Zavoljo varne razdalje med obiskovalcu je število obiskovalcev na vseh prizoriščih omejeno. Za vsako prizorišče je vnaprej določeno, koliko obiskovalcev lahko sprejme in ga seveda ne bomo presegali. Za prireditve z vstopnino bo zato v prodaji omejeno število vstopnic, za brezplačne prireditve pa velja, da v avditorij omogočimo vstop le tolikim osebam, kot je dovoljeno število po sistemu kdor prej pride pa do zapolnitve mest – tako kot smo to že imeli na Festivalu Lent pred leti.

 • Večina dogajanja na prostem

Le manjši del prireditev bo potekal v zaprtih prostorih, v dvorani Union (Salon glasbenih umetnikov) in v Sodnem stolpu. Vse prireditve v zaprtih prostorih bodo potekale ob strogem upoštevanju ukrepov in priporočil za varovanje zdravja (razmiki med gledalci, razkuževanje rok, maske...).

 • Dostop na Minorite za invalide na vozičkih

Zaradi obnovitvenih del Minoritskega kompleksa bo za invalide na vozičkih dostop do Avditorija Lutkovnega gledališča Maribor - Minoriti otežen. Zato vas vljudno prosimo, da svoj prihod predhodno najavite na tel. št. 031 479 000 ali 02 229 40 11 in z veseljem vam bomo pomagali pri dostopu na prizorišče.

Družbena odgovornost

   • Podpiramo slovenski kulturni sektor, domače ustvarjalce in izvajalce

   Kreativni sektor je eden tistih, ki so jih ukrepi zaradi pandemije najbolj prizadeli. Ker smo javni zavod s področja kulture in je ena naših nalog tudi generiranje kulturnoumetniškega ustvarjanja, smo se v tej krizni situaciji odločili za program, s katerim kar v največji meri dajemo priložnost slovenskim ustvarjalcem.

   • Odpiramo. Življenje!

   Dobrodošli na Festivalu Lent 2021 – festivalu, ki odpira življenje! ​​​​​​

   Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
   barva kontrasta
   velikost besedila
   označitev vsebine
   povečava