Alo!Stari ● Brkovi (CRO)

Priporočamo
 Kupi karto

Veliki punk rock turbo folk spektakel za vaše oči in ušesa!

Alo!Stari

Novinci leta 2019 po izboru portala RTV MMC, ki so domačo sceno dodobra pretresli s svojim prvim komadom Nea vem kam, so pravzaprav stari mački na glasbenih prizoriščih.

Pravijo, da so za njihovo neverjetno kemijo in energijo na odru potrebne 3 sestavine: mor'š bit dovolj nor, devetdeseta so zakon in uživati v tem kar delaš!

O svojih začetkih pravijo:

»Ah, devetdeseta. Zlati cajti. Pubeci smo se dobivali na dvorišču al pa pri UŠC-ju. V Mariboru valda. Takrat smo rekli, da gremo na PA (aka Pedagoška akademija). Vsak svoj skate v roke, pa akcija. Enim je celo nekaj ratalo, drugi pa smo slej ko prej obupali, pa se raje družli in bluzili. O življenju (kolko si kot sveži najstnik takrat to sploh razumel), o tečnih starih in pa o muziki. Kolko cd-jev in kaset smo si menjali in presnemavali nimam pojma, vem pa, da smo bli ena prvih generacij, ki je muziko našla tudi na netu z Napsterjem al pa celo preko IRC-a. Na špile še nismo smeli hodit, smo pa zato tolko bolj nabijali muziko doma. In kmalu se je zgodilo to, da je eno desko zamenjala druga. Skejt je nadomestila kitara. Poškodbe in buške pa kitarski riffi in raztrgani zvočniki. Stari niso meli kaj dosti proti. 'Glavno, da se pubec ne drogira!'

No, nekak tak se naša zgodba začne. In potem smo odraščali. Pa igrali v različnih bendih (Trash Candy, Happy ol’ McWeasel, Burning Legion), prepotovali skoraj vso Evropo in po več ko dveh desetletjih ugotovili, da bi se blo res super vrnit na začetek. Takrat je blo res fajn. Samo špilat nismo znali, zdaj pa znamo. Pa zgodb se je nabralo še in še.

Nekak tak smo pol nastali Alo!Stari. Ker valda je bil to naš pozdrav takrat in je še danes. Poleg 'Ki si koJn', 'Kaj zaj …' in pa čisto klasičnega, standardnega 'Seos'.«


Alo!Stari
Matej Kosmacin, bas, vokal
Jernej Metež, kitara
Matic Mlakar, kitara
Tomaž Medvar, bobni
Tine Matjašič, vokal


Brkovi (CRO)

Po razprodanih velikih dvoranah v republikah bivše juge, po odličnih koncertih drugod po Sloveniji, razprodani Ljubljani, je prišel čas, da poči še v Mariboru. Veliki punk rock turbo folk spektakel za vaše oči in ušesa!

Brkovi je bend iz Zagreba, ki ga sestavljajo Shamso 69, Prasac, Žorž, Šarulja in Tomac. Svojo glasbo označujejo kot turbo punk folk wellness, na kratko: punk rock z dodatki hard rocka in distorzijo heavy metala, začinjen z balkanskim melosom... Na sceni so od leta 2004, izdali so pet albumov in dodobra razgreli številna občinstva! 

Se vidimo na nekontrolirani žurki na Večerovem odru – kar bo res odličen zaključek festivala!


Brkovi
Shamso 69, vokal
Prasac, kitara
Žorž, kitara
Šarulja, bobni
Tomac, bas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava