Bijelo dugme

Priporočamo

Ekskluzivni slovenski koncert z Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem in Mladenom Vojičićem - Tifo!

V Maribor prihaja Bijelo dugme!

Novo poglavje rockovske legende

Selma. Tako ti je, mala moja, kad ljubi Bosanac. Loše vino. Doživjeti stotu. Đurđevdan. Sve će to, mila moja, prekriti ružmarin, snjegovi i šaš. Bitanga i princeza. Saj ni potreba naštevati še več, ne?

Vse je jasno: najavljamo Beli gumb. Tistega, ki je od leta 1974, ko je izšla prva od naštetih skladb, buril in burkal glasbeno sceno bivše skupne države kot nobena druga glasbena zasedba dotlej. In poslej. Naklade albumov in singlov v stotisočicah, razprodani stadioni, legendarne turneje …  Pa prav tako legendarne provokacije – saj se še spominjate naslovnice prvega albuma, kajne? Zvezdniški škandali, burni razhodi in enako burna ponovna snidenja. Bolj divje glasbene zgodovine kot je ta, ki so jo pisali Bijelo dugme, ter večjega vznemirjenja in navdušenja, ki pospremi vsak njihov nov nastop, si ne moremo želeti. Polnokrvna rockovska legenda pač, ki bo dobila novo poglavje v Mariboru, na ekskluzivnem slovenskem koncertu 20. avgusta, ko bosta ob Goranu Bregoviću na odru dva legendarna gumbova frontmana: Alen Islamović in Mladen Vojičić – Tifa, z njimi pa zagotovo predstavniki treh generacij: tiste, ki je Jugoslavijo gradila, tiste, ki jo je pospremila v zgodovino in te, ki jo poznamo zgolj iz učbenikov. Takšen razpon občinstva lahko pritegnejo le največji. In Bijelo dugme to prav gotovo so. Zato jih nikar ne zamudite. Ker to bo koncert, ki bo zagotovo našel pot v glasbene anale. Pa seveda tudi zato, ker bo – žur!  


Goran Bregović
Alen Islamović
Mladen Vojičić – Tifa
Goran Bregović Wedding & Funeral Orchestra
Muharem Redžepi, vokal, goč
Stojan Dimov, klarinet, saksofon
Miloš Mihajlović, pozavna
Aleksandar Rajković, pozavna, zvočila
Dragič Veličković, trobenta
Bokan Stanković, trobenta
Zoran Jamina, kitara
Ludmila Radkova Trajkova, vokal
Daniela Radkova Aleksandrova, vokal


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava