Bokanté (JPN, MEX, SWE, USA)

Priporočamo

Na JazzLent prihaja trenutno najbolj vroča skupina, pravi pravcati »super group«, ki zagotavlja popoln zaključek festivala!

Izpod okrilja založbe Groundup music, izpod peresa Michaela Leagua ter iz kolektiva Snarky Puppy prihaja na JazzLent trenutno najbolj vroča skupina, pravi pravcati »super group.« V središču zasedbe Bokanté, ki v kreolščini pomeni »izmenjavo«, stoji karizmatična pevka Malika Tirolien, ki je odraščala na karibskem otoku Guadalupe, sedaj pa deluje v Montrealu in je prav tako redna gostja pri Snarky Puppy. 

»Orkester kitar in tolkal« je spektakularen tako za ušesa, kot za oči: kitaristi Michael League, Jordan Peters in Bob Lanzetti (tudi člani zasedbe Snarky Puppy) so vsi prejeli že po dva grammyja; tolkalci, legendarni Jamey Haddad (Paul Simon, Sting), André Ferrari (Väsen) in Keita Ogawa (Banda Magda, Yo-Yo Ma), pa so vsak po svoje mojstri neštetih perkusivnih tehnik in inštrumentov z vsega sveta. Ko se jim pridruži še vodilni mojster pedal in lap steel kitare Roosevelt Collier (Lee Boys, Karl Denson, Buddy Guy, Los Lobos, Tedeschi Trucks band), ki ga spričo mojstrskega obvladovanja kitare kličejo kar »The Dr.,« je zvok skupine nenadoma razpet med zeppelinovski bluesovski topot, karibsko folkloro in trip-hopovske ritme. Besedila pesmi odsevajo številna aktualna vprašanja sodobne družbe, s katerimi se vsi srečujemo, in opevajo vzajemno povezanost ter enotnost. 

Popoln zaključek festivala!   


BOKANTÉ (JPN, MEX, SWE, USA) 

Malika Tirolien, glas 
Roosevelt Collier, pedal in lap steel kitare
Michael League, el. bariton kitara
Jordan Peters, el. kitare
Bob Lanzetti, el. kitare
Jay White, bas 
Jamey Haddad, tolkala 
André Ferrari, tolkala 
Keita Ogawa, tolkala 


Zaradi prenove Vojašniškega trga je dostop do Minoritov – Odra Nove KBM možen le iz smeri Lenta (po stopnicah med Žičkim dvorom in Lutkovnim gledališčem) in nato skozi Minoritsko cerkev.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava