Boštjan Velkavrh & BV Acoustic Orchestra ● Hauptman (AUT, SLO)

Boštjan Velkavrh & BV Acoustic orchestra (pričetek koncerta ob 20.00)

Mariborčan Boštjan Velkavrh je že v osnovni šoli ustanovil svoj prvi band, nato pa si nabiral glasbene izkušnje v različnih srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman. Za kratek čas je nastopal tudi kot zamenjava Zorana Predina v skupini Lačni Franz, z njimi posnel album V peni sprememb, predvsem pa izkusil malo šolo rock and rolla.

Boštjan je posnel tudi nekaj avtorskih pesmi in priredb s skupino Starlight express.

Po nekajletnem glasbenem premoru je Boštjan zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje, napisal deset avtorskih besedil in jih s pomočjo, prijatelja, maestra in enega najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina, ki z njim sodeluje kot pisec glasbe in aranžmajev, izdal kot samostojni album. Album Potovanje izžareva vse, kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je življenje potovanje, glasba in ljubezen ter prav temu posveča svoj prvi samostojni album.

Kako predstaviti Boštjana v par besedah: romantik, pevec, pisec besedil, pesnik asfalta, šaljivec, ambasador dobre volje, večni ljubimec ter nepoboljšljivi zaljubljenec, ki vam bo s svojo pojavo, prigodami in predvsem svojo glasbo segel do srca in risal nasmehe na obraz.

Zmago Pavličič, bobni
Primož Pavlin, bas
Boštjan Zorc, akustična kitara, ustna harmonika
Živa Horvat, klaviature, spremljevalni vokal
Boštjan Velkavrh, vokal in še mnogo tega 


Hauptman (SLO, AUT) (pričetek koncerta ob 21.30)

Hauptman je diplomiran jazz pevec in samouk na klavirju.

Njegova glasba je mozaik vplivov jazza, alternativnega RnB-ja, soula in popa. Znotraj sproščenih groovov želi z odmikom od tipičnega aranžmajskega in harmonskega pristopa sodobnih pop glasbenikov, izstopati in odstopati od večine, hkrati pa poskuša z delčki iz vsakega žanra sestaviti svoj mozaik oziroma lastno podobo.

Jazz ‘ma mlade so o Hauptmanu zapisali: »Rezidenčni 'doktor Smooth' Žan Hauptman dela z ljubeznijo, kirurško natančnostjo in občutkom za širino. V njegovi glasbi se človek izgubi, najde in odpluje proti planetu Pozitiva na lazy music marshmallowu … Hauptman z There goes my heart predstavljajo zgodbo ljubezni in izgube, ki ima v svoji mehkobi in nežnosti zakopano večno resnico: No rewind and no repeat ...«

Finished, not perfect je Hauptmanov prvi album, ki bo izšel v samozaložbi. Na albumu je 5 že izdanih skladb in 6 še neizdanih. Med skladbami se prepletajo tudi govori, ki so delo kitaristke in avtorice besedil Urške Supej. Ideja albuma razbremenjuje glasbenika oz. vsakega ustvarjalca, saj nas vzpodbuja k predstavitvi izdelka kljub strogi samokritiki. »Izdelek nikoli ne bo popoln. V trenutku, ko meniš, da si dosegel popolnost, se tvoj razvoj ustavi. Sprejemam svojo nepopolnost in negujem svojo kreativo.«

Žan Hauptman, glavni vokal, klaviature
Vid Turica, bas
Filip Vadnu, kitara
Maša But, spremljevalni vokal in flavta
Erik Asatrian, klaviature, vocoder
Pavel Čebašek, bobni, sample pad

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava