Boštjan Velkavrh Double B Organic Blues Duet

Glasbeni balkoni

Boštjan Velkavrh se je rodil 20. maja 1977 v Mariboru. Zanimanje za glasbo je začel kazati zelo zgodaj, saj je že v osnovni šoli ustanovil svoj prvi band, s katerim so obstajali tako dolgo, da so igrali na šolski proslavi.

Ko pa je Boštjan še z dvema prijateljema gledal poslovilni koncert, ki je bil namenjen Freddieju  Mercuryju, pevcu legendarne skupine Queen, je bil tako navdušen, da je vedel, kako je glasba tisto kar si želi početi in živeti. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman.

Ko je v Mariboru organiziral koncert hrvaške skupine Psihomodop, je k njemu pristopil njihov takratni manager za Slovenijo in mu ponudil mesto v skupini Lačni Franz, kjer je za kratek  čas zamenjal Zorana Predina. Z njimi je posnel album V peni sprememb, in takrat se je zanj začela mala šola  rock'n'rolla.

Boštjan je posnel tudi oglas za slovenskega operaterja mobilnih storitev, ko so potrebovali glas Joea Cockerja. Kasneje je posnel še nekaj avtorskih pesmi in priredb s skupino Starlight Express.

Po nekajletnem glasbenem premoru je Boštjan zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje ter napisal deset avtorskih besedil in jih s pomočjo prijatelja Jadrana Ogrina, maestra ter enega največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji.  Z Ogrinom sodeluje kot pisec glasbe in aranžmajev. Vse skladbe namerava spraviti v življenje v obliki albuma, ki ga najavlja v naslednjih mesecih. Album Potovanje izžareva vse, kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je življenje potovanje, ena sama glasba in ljubezen. Prav temu pa posveča svoj prvi samostojni album.

Kako predstaviti Boštjana v nekaj besedah? Je romantik, pevec, pisec besedil, pesnik asfalta, šaljivec, ambasador dobre volje, večni ljubimec ter nepoboljšljivi zaljubljenec, ki vam bo s svojo pojavo, prigodami in predvsem svojo glasbo segel do srca ter risal nasmeh na obraz.


Boštjan Velkavrh, vokal
Boštjan Zorc, kitare, ustna harmonika

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava