Fat Butlers ● Mi2

Razprodano

NA VOLJO DODATNIH 50 VSTOPNIC!

 

Koncert skupine Čao Portorož je zaradi bolezni odpovedan. Namesto njih bodo kot predskupina nastopili FAT BUTLERS.

Čista jeba, Proklete vijolice, Črtica, Čakal sn te ko kreten ali Ko bil sn še mali pizdun so le nekatere uspešnice, ki bodo odmevala iz grl oboževalcev legendarnih Mi2 na Rotovškem trgu v središču Maribora!


Koncert skupine Čao Portorož je zaradi bolezni ODPOVEDAN.


Nadomestni koncert: Fat butlers

Fat Butlers je mlada skupina iz Ljubljane in Škofje Loke. V svojem kratkem obstoju se lahko pohvalijo z mnogimi dosežki, zmagovalci ljubljanske ŠOU Bitke Bendov, zmagovalci ŠOURocka in pa s koncerti na festivalih kot so Castle festival, Rocktronica, Gora Rocka, Lampiončki, Festival Lent in Ritem mladosti. V bendu igrajo Robert Buh - bobni, Klemen Berglez - bas, Tilen Jan - kitara in Liza Zavrl - vokal. Skupaj ustvarijo celovit in energičen nastop, katerega ne smete zamuditi!

Robert Buh, bobni
Klemen Berglez, bas
Tilen Jan, kitara 
Liza Zavrl - vokal


Mi2 

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje po rodu iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja pri Jelšah.

Ime Mi2 se prvič pojavi v letu 1995, na slovensko glasbeno sceno pa se zasedba prebije z danes že legendarno skladbo Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. Po odhodu ustanovnega člana Roberta Firerja – Fikija se takratna zasedba, ki so jo sestavljali še Vojko Hlupič in Vanja Janež ter današnja člana Egon Herman in Jernej Dirnbek razide. V letih 1998 in 1999 se skupini pridružijo vsi manjkajoči člani današnje zasedbe (Tone Kregar, Robert Novak in Igor Orač Peter) in skupaj posnamejo Album leta (2000), ki prinese vrsto uspešnic: Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi bend postane stalni gost manjših in večjih koncertnih odrov.

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju benda sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. V letu 2002 Mi2 izdajo Dečke s Sotle, na katerem se poleg takrat najbolj predvajane skladbe Samo tebe te imam nahajata še uspešnici Odhajaš in Ko bil sn še mali pizdun. Ves čas tudi pridno koncertirajo, letno opravijo od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa ne razmišljajo niti v času priprav in snemanja novih izdaj. V letu 2006 izdajo album Dobrodošli na dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franza nastopijo na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu.

Iz albuma Rokenrol (2010), ki ga Mi2 izdajo ob 15 letnici svojega delovanja, predstavijo kar 10 različnih singlov, največ uspeha med njimi pa požanjejo Štajersko nebo, Čakal sn te ko kreten ter Sladka kot med. V istem letu pri Založbi Litera objavijo njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu leta pa se odpravijo na svojo prvo samostojno turnejo po večjih slovenskih mestih. V letu 2012 izdajo koncertni album Decibeli, na  katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenija in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi - in to kar trojni vinil, ki ga objavijo pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija.

Oktobra 2014 izide njihov sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Naslovni komad po pričakovanju postane velika uspešnica, plošča pa kljub izidu proti koncu leta najbolje prodajani album leta 2014 v Sloveniji. Za album in skladbo prejmejo nagradi cehovskega združenja Zlata piščal. Kmalu po izidu se Mi2 odpravijo na svojo peto koncertno turnejo, v okviru katere po dvakrat napolnijo mariborski ŠTUK in ljubljansko Cvetličarno ter Celjski dom.

Leta 2015 na Festivalu dokumentarnega rock filma DORF premierno predstavijo dokumentarni film o skupini z naslovom Kdo = Mi2, s katerim pričnejo obeleževati 20. obletnico skupine Mi2. Vrhunec praznovanja je veliki koncert ob 20. obletnici v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, kjer Mi2 nastopijo pred več kot 7.000 obiskovalci.

V letu 2017 se skupini pridruži klaviaturist Davor Klarič, s katerim Mi2 posnamejo naslednji studijski album, Črno na belem. Skladba Proklete vijolice se kmalu po lansiranju pridruži ostalim uspešnicam skupine. Aprila 2021 pa je album izšel kot vinil, cd in v elektronski obliki.


Mi2
Tone Kregar – Tonč, vokal
Jernej Dirnbek – Dimek, vokal in kitara
Egon Herman – Srajca, kitara
Robert Novak – Flik, bas kitara
Igor Orač – Mali, bobni
Davor Klarič, klaviature

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava