Dogma ● Eclipse: Tribute to Pink Floyd

Dogma (pričetek koncerta ob 20.00)

Skupina Dogma prihaja iz Maribora. Igrajo stari rock, kar utemeljujejo s svojim odraščanjem ob glasbi velikanov klasičnega rocka. Kitarist Šeško Marjan - Šeki je kot frontman in vokalist prepoznan predvsem po svojevrstnem načinu igranja kitare. Oblikovali so svoj stil, sicer značilen za južne predele Združenih držav. Igrajo lastne skladbe in priredbe predvsem ameriških rock skupin, kot so ZZ Top, Molly Hatchet, Ted Nuget, Lynyrd Skynyrd … 

V mnogih letih delovanja, ko je večina podobnih rock bendov prenehala z delovanjem ali pa zapadla v druge glasbene zvrsti, so Dogma ostali zvesti dobremu kitarskemu rocku. Člani so sodelovali tudi pri raznih snemanjih za druge izvajalce, ali pa igrali v njihovih spremljevalnih skupinah.

A Dogma so po vseh letih še vedno rock band in to tudi ostajajo.

Šeško Marjan, el. kitara, vokal
Šeško Branko, bas kitara, vokal
Zorko Janko, bobni, vokal


Eclipse: Tribute to Pink Floyd (pričetek koncerta ob 21.30)

Projekt Eclipse je nastal kot koncert ob popolnem sončnem mrku 11. avgusta 1999 z željo izvesti The dark side of the moon, znameniti album legendarne angleške skupine Pink Floyd. A načrtovana samo ena izvedba je požela toliko zanimanja, da so glasbeniki koncert ponovili še velikokrat. Repertoar se je nato skozi leta spontano dopolnjeval in širil s skladbami z drugih albumov skupine Pink Floyd (The Wall, Animals, Wish You Were Here, Ummagumma, A Momentary Lapse of Reason, Division Bell, Pulse), »projekt« pa je postal »skupina« oziroma »bend«. Zasedba Eclipse tako s krajšimi premori in skoraj nespremenjeno zasedbo že več kot 20 let predstavlja glasbo skupine Pink Floyd. 

Pink Floyd prehajajo v sfero klasike in polpretekle zgodovine, a kot zasedba ža ne obstajajo več. Eclipse tako njihovo glasbo poustvarjajo, kot se to počne z Bachom ali Beethovnom, za vse generacije, ki so prišle kasneje. Dejstvo, da je bila era Pink Floydov celostno zabeležena in registrirana na različne tehnične medije tega niti ne moti – a živ nastop vseeno ostaja posebno in osebno doživetje. 


Ana Šimenc, saksofon, vokal
Peter Jan, kitara, vokal
Mitja Jan, kitara, vokal
Dejan Jerončič,  klaviature, vokal
Enos Kugler, bobni
Tomaž Mlakar, bas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava