Drseči svet – srečanje s pesnico Nino Medved

Čeprav se obrača že simbolični deveti mesec od izida pesniškega prvenca Nine Medved, zmagovalke Festivala mlade literature Urška 2019, bo Drseči svet premierno predstavljen v Mariboru prav ta večer. Zbirka je v tem času prejela številne pozitivne kritiške ocene in je bila uvrščena v izbor pesniško-kritiškega Festivala Pranger 2021.

Ob 18. uri bo avtorica predstavila Drsečo pesem, umetniško igro, ki temelji na pesniškem jeziku,ustvarjenem za to zbirko. Vabljeni vsi, ki radi pišete in ustvarjate z besedami.

Ob 19. uri bo sledil pogovor z avtorico, ki ga bo vodila Petra Vidali. Zbirka bo na voljo za nakup in avtorica za druženje in podpisovanje knjig. V sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Zavodom za poetizacijo sveta Dve luni, v sklopu Festivala Lent ter Slovenskih dnevov knjige v Mariboru.

*Nina Medved, zaobljubljena negi besede in svetlobe. Zrasla iz študija primerjalne književnosti in francoščine. Kot zmagovalki festivala mlade literature Urška (2019) ji je pri JSKD izšel pesniški prvenec Drseči svet. Njena poezija domuje tudi v literarnih revijah, živih nastopih in nekaterih drugih jezikih: nemškem, grškem, angleškem, francoskem … Soustvarja literarne dejavnosti v Mariboru, po Sloveniji in v Franciji, denimo Slovenske dneve knjige v Mariboru, Prevodni Pranger in Sejem otroške in mladinske poezije v Tinqueuxu. Prevaja predvsem iz francoščine: Makine, Teulé, Goffette, Soletti, Gellé, Forte, Lécroart, Tholomé, Gogos, Prendjova. Opogumlja mlade literarne glasove, najbolj dosledno v sklopu delavnice na II. gimnaziji. S fotografijo ustvarja samostojne fotografske projekte (I take France takes me in Negativni prostor), sodelovala je v selekcioniranih skupinskih razstavah, opremlja pesniške knjige, pokriva festivale, portretira umetnike. Se čuti doma tam, kjer ustvarja.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava