Dokudoc 10 let: Družina

Dokudoc | ostalo | film

Dokudoc začenja festivalsko pot že meseca junija!

Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc v letu 2021 obeležuje 10. obletnico. V ambiciji celoletnega dokumentarnega programa začenjamo festivalsko pot 11. 6. 2021  v Lutkovnem gledališču Maribor s projekcijo z oskarjem nominiranega romunskega dokumentarnega filma Collective, režiserja Alexandra Nanau. Ob 27. obletnici KC Pekarne, 16. 6. 2021, odpiramo novo lentovsko prizorišče v parku KC Pekarna s francoskim dokumentarnim filmom Punčka, režiserja Sebastiena Lifshitza. Program v času Lenta zajema dokumentarne filme samega vrha slovenske kreativne dokumentaristike in z njim napovedujemo poletni ponedeljkov program Dokudoc dokumentarna obzorja, ki bo od 5. 7. 2021 do 6. 9. 2021 vsak ponedeljek v Dvorani Gustaf. 

V času Lenta, od ponedeljka 28. 6. 2021 do petka 2. 7. 2021 si bomo ogledali dokumentarne filme Moj narobe svet, režiserke Petre Seliškar, Karpopotnik, režiserja Matjaža Ivanišina in Družina, režiserja Roka Bička, ki so tudi člani strokovnega telesa festivala Dokudoc, in Hči Camorre, režiserja Siniše Gačiča, dokudoc izbrani 2020 ter v sodelovanju s Veleposlaništvom Češke republike češki dokumentarni film Ujeti v medmrežje, režiserjev Víta Klusáka in Barbare Chalupove. Kratke dokumentarne filme iz dokumentarnih delavnic festivala Dokudoc bo možno videti na Živem dvorišču Muzeja NOB Maribor v soboto 26. 6. 2021. 

Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc, se bo sicer odvil od 13. do 19. 9. 2021 v Lutkovnem gledališču Maribor, nekatere aktivnosti pa tudi v Sodnem stolpu in Vetrinjskem dvoru. V duhu družbenega premisleka o stanju naše družbe smo dokumentarni program za ogled oblikovali brez vstopnine. Na boljši svet! Dokudoc v razcvet!


Družina, režija Rok Biček  

Matej je rojen v družino oseb s posebnimi potrebami v periferni vasici periferne dežele, a je sam tako drugačen tako od drugačnosti kot normalnosti, da se zdi, kot da je ušel determinaciji svoje okolice. Usoda ga vseeno dohiti, ko z dekletom dobita hčerko in njuna zveza kmalu zatem razpade. Vname se boj za skrbništvo, vse dokler se Matej ne odloči za radikalni izhod iz začaranega kroga, tako družinskega kot življenjskega. Družina, resničnostni film, ki zajema obdobje desetih let, ni na sledi senzacijam, temveč občutjem. Film brez scenarija, a z vse polno soscenaristi, človeškimi in nečloveškimi.


V primeru dežja bo projekcija v dvorani Gustaf, KC Pekarna.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava