Fed Horses ● King Foo

SPREMEMBA: koncert Maje Keuc Amaye z bendom zaradi bolezni odpade.

Namesto njih bodo nastopili imenitni KING FOO!

Fed horses (pričetek koncerta ob 20.00)

Skupina Fed Horses je velika in pomembna osvežitev v slovenski popularni glasbi, ki na čelu z odlično pevko Uršo Mihevc prispeva h krajinski in žanrski različnosti domače glasbene scene ter je sinonim za kakovostno popularno glasbo. To ustvarja na presečišču žanrov americana, indie, country in pop, s čimer se zavedno približuje zgledom z one strani luže, a v svojem delovanju vseskozi ohranja svoj avtohton izraz. Z živimi predstavitvami obenem vsakič znova dokazuje, da je prostor za drzno in drugačno tudi v ustvarjanju in sprejemanju glasbe, ki ni namenjena samo za ozek krog poslušalcev. 

Urša Mihevc, glas
Jure Mihevc, kitara, lap steel
Danijel Bogataj, violina, kitara
Anže Langus Petrović, bas kitara
Gašper Peršl, bobni


NADOMESTNA SKUPINA: King Foo (pričetek koncerta ob 21.30)

ODPOVEDANO: Maja Keuc Amaya z bendom 

Projekt Music SoulFood zajema slovenske skladbe Družinskega ansambla za prosperiranje poezije in glasbe Papir, kjer je Maja članica že 10 let, priredbe soul, r'n'b in jazz pesmi, ki so nastale vse tam od 60. let pa vse do danes, ter tudi Majine avtorske komade. Music SoulFood je torej natančno to, kar izdaja že ime samo, hrana za dušo. 

Koncert vas bo popeljal v svet, kjer boste lahko za trenutek pozabili na vsakodnevne skrbi in se popolnoma prepustili Majinemu čutnemu vokalu ter vrhunski glasbeni spremljavi. Majina močna odrska prezenca ter njen »črnski« soul glas vas bo popolnoma prevzel in napolnil z energijo, njeni iskreni ter ranljivi nastopi pa bodo vašo dušo pomladili, navdihnili in jo nahranili z nepozabnimi občutki. Glasba je nenazadnje jezik občutkov in strasti, česar na našem koncertu zagotovo ne bo manjkalo.

Maja Keuc Amaya je glasbeno kariero začela pri 17. letih in bila takoj prepoznana kot eden najobetavnejši vokal v Sloveniji. Poslušalci so jo vzljubili zaradi njenega »soul« glasu in močne odrske prezence. Nato je Maja leta 2011 zastopala svojo domovino na Evroviziji, največjem glasbenem festivalu v Evropi, in dosegla najboljšo slovensko uvrstitev do sedaj. V sodelovanju z Ansamblom za prosperiranje glasbe in poezije - PAPIR, je izdala album Po viharju, ki je bil najbolj največkrat predvajan in zaželen album v letu 2010, pesmi pa so postale zimzelene uspešnice vala nove popevke.  Po mnogih dosežkih v Sloveniji se je Maja odločila, da svoje glasbeno znanje nadgradi na Konservatoriju za glasbo v Rotterdamu, kjer je leta 2016 diplomirala z odliko. V tretjem letniku se je izpopolnjevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Stockholmu, kjer je hitro dvignila veliko prahu v tamkajšnji glasbeni industriji. Po izidu svojega mednarodnega prvenca Fairytales je prejela povabilo založniške hiše Baggpipe, ki deluje pod mentorstvom enega najuspešnejših piscev pesmi Andersa Bagga, zaslužnega za hite Jennifer Lopez, Celine Dion, Britney Spears, Backstreet Boys, Anastacia in drugih. Kmalu je začela pisati in sodelovati z nekaterimi najbolj uveljavljenimi švedskimi in mednarodnimi izvajalci, producenti in tekstopisci, zaslužna pa je tudi za lepo število mega hitov v Korejskem K-popu, ki trenutno silovito osvaja svet.

V zadnjem letu je s svojimi interpretacijami znanih pesmi vzbudila pozornost pri številnih legendah in modernejših predstavnikih soul glasbe (Quincy Jones, Craig David, Jhene Aiko, H.E.R., Yebba, Anomalie, Snoh Aalegra...). Zadnje čase pa radijske valove osvajata Majini avtorski popevki tedna na Val202 Goodbye in Sleep Alone. 

Maja Keuc, vokal
Vid Turica, kitara/Bas
Filip Vadnu, kitara
Žan Hauptman, klaviature
Karlo Petrovič, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava