Jazz Podij 2: Blues experience

Priporočamo

Letošnji vodja Jazz Podija je Julijan Erič, ki je v skupini Blues Experience zbral slovenske jazz in blues glasbenike različnih generacij, ki ljubijo blues.

Jazz Podij v letu 2021 pripravlja kitarist in vodja edinstvenega slovenskega kolektiva Prismojeni profesorji bluesa Julijan Erič.

V skupini Blues Experience je zbral slovenske jazz in blues glasbenike različnih generacij, ki ljubijo blues. Julijan in Zlatko sta gonilna sila Prismojenih profesorjev bluesa, Marko je svetovno znani jazz pianist, ki že leta živi v New Yorku, Igor in Tadej pa sta vsestranska glasbenika, ki skupaj sodelujeta v številnih projektih: Fake Orchestra, Boris Cavazza kvintet, Klemen Slakonja & Small Band ...

Fantje so sklenili, da imajo bluesa dovolj, da bi se ga radi osvobodili, saj oznaka »blues« izhaja iz angleške besede blue, ki poleg barve pomeni tudi žalost in melanholijo. Edini način je, da ga skupaj zaigrajo in iz njega skušajo izstopiti, s čimer blues - v časih, v katerih živimo - ponovno dobi ves svoj potencial, energijo in izpovednost. Kot je nekoč pronicljivo izjavil Bob Dylan: »Everybody is trying to get the blues, but the point is to get out of the blues.«


Julijan Erič, električna kitara, glas
Igor Leonardi, električna midi kitara
Marko Črnčec, hammond orgle
Tadej Kampl, bas
Zlatko Djogič, bobni, glas


Zaradi prenove Vojašniškega trga je dostop do Minoritov – Odra Nove KBM možen le iz smeri Lenta (po stopnicah med Žičkim dvorom in Lutkovnim gledališčem) in nato skozi Minoritsko cerkev.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava