Jazz Podij 3: Prismojeni profesorji bluesa

Priporočamo

Biti »prismojen« je končno postal kompliment!

V letu 2021 je že čas, ko kolektiv prismojencev ne potrebuje več uvodne predstavitve, saj je s svojo neumorno aktivnostjo postal stalnica in obenem popoln izrodek slovenske glasbene scene.

Skupaj so posneli dve studijski plošči, Family (2016) in Wacky Blues Professors (2018), ter koncertno dvojno ploščo iz Križank z naslovom Live in Križanke (2017). Z nobeno od naštetih niso zasloveli, kar jih je pripeljalo v čisto blaznost, v kateri so odigrali tudi do 160 koncertov v enem letu! Svojo glasbo so predstavili tudi na trimesečnem gostovanju v Ameriki in na številnih koncertih po Evropi.

Zato bodo poskusili še enkrat in na Festivalu Lent premierno predstavili svojo prvo ploščo v slovenščini z naslovom Prismojeni?. Če je bilo na prejšnjih ploščah slišati predvsem blues in stari r'n'b, je na novi plošči , slišati rap, triphop, funk, psihedelični in simforock, disco. Še najmanj je bluesa.

Julijan Erič je ta čas gotovo najbolj priljubljen kitarist v Sloveniji, ki kar šprica od želje po igranju in je v pandemičnih časih neumorno zbiral in preizkušal vse, kar se je dalo narediti, ter tako ustvaril v slovenski glasbeni sceni izstopajoč kolektiv stalne spreminjajočih se glasbenikov, ki nas spominjajo na glasbo šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Kaj to pravzaprav pomeni? Malo jedače, veliko pijače ter ogromno zlomljenih src ter polomljenih palic, s krvjo premazanih strun ter pretrganih razmerij, ne glede na petek ali svetek. Štirje jezdeci glasbene apokalipse z ramo ob rami živahno jezdijo na neukrotljivih oslih proti obzorju.

Biti »prismojen« je končno postal kompliment!


Prismojeni profesorji bluesa 
Julijan Erič, električna kitara, vokal
Aleš Uhan, klaviature
Miha Ribarić, bas kitara, vokal
Zlatko Djogić, bobni, vokal


Zaradi prenove Vojašniškega trga je dostop do Minoritov – Odra Nove KBM možen le iz smeri Lenta (po stopnicah med Žičkim dvorom in Lutkovnim gledališčem) in nato skozi Minoritsko cerkev.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava