Juri Muri v Afriki pleše

Oder Triglav | gledališče | plesno glasbena predstava
  • 17.00 - 18.00
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Kdor še ne pozna zgodbe o Juriju Muriju, fantu, ki je s hruške pal, je premajhen in jo bo kmalu spoznal. 

Juri Muri se noče kopati in pobegne v Afriko, v kateri spozna, da človek »lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in nenazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi«, pravi Saša Pavček o pripovedi svojega očeta, Toneta Pavčka, po kateri je nastala plesno gledališka predstava Plesnega teatra Ljubljana, pod režiserko taktirko Ivane Djilas.

Ivana Djilas je gledališka režiserka, ki je režirala več kot štirideset gledaliških predstav v vseh slovenskih profesionalnih gledališčih. Od teh je vsaj polovica predstav za otroke in mladino. Njeno delo je zelo raznoliko, od klasičnega gledališča, lutkovnih predstav, glasbenega, do tokrat tudi plesnega gledališča, a vedno z značilno poetiko režiserke, katere rokopis je jasno prepoznaven.

S pomočjo afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa nam predstava razkrije marsikaj o geografiji, barvah in razlikah sveta.


Plesni Teater Ljubljana, Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weis / Gašper Kunšek

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava