Luka Šulić & Evgeny Genchev (SLO, BUL)

Razprodano

DODATNE VSTOPNICE!

Na voljo je dodatna kapaciteta stojišč (cena vstopnice: 25 €)!

Zvezdnik, ki je decembra v Awwwditoriju Narodnega doma Maribor poskrbel za daleč najuspešnejši karantenski koncertni dogodek na slovenskih tleh, saj si ga je ogledalo več kot 80.000 gledalcev iz petindvajsetih držav, se vrača na naš oder. Doživeli ga bomo v živo, od blizu in brez ekrana.

V glasbenem svetu ta hip najbolj poznanega Mariborčana ni lahko opisati. Violončelist, ki si ga ves  svet lasti od leta 2011, ko ga je presenetil klic Eltona Johna z vabilom, naj ga duet 2Cellos spremlja na koncertni turneji, je kljub svetovni slavi ostal trdno na tleh. Pot do svetovne slave je tlakoval s trdim delom in študijem klasičnega violončela, ki ga je med drugim popeljal tudi na slovito Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Svojo koncertno pot pa je pričenjal prav v Narodnem domu Maribor, kjer mu je eno prvih priložnosti za nastop s svetovno uveljavljenimi glasbeniki ponudil naš festival Glasbeni september.

Je pravi glasbeni kameleon, saj enako vrhunsko odigra Vivaldijeve Štiri letne čase ali pa Nirvanino Smells Like Teen Spirit. Malo je glasbenikov, ki zmorejo enako uspešno nagovoriti tako ljubitelje popularne glasbe kot tiste, ki prisegajo na klasiko. Luka to opravi z lahkoto – s svojim strastnim igranjem spravlja najstnice do malone beatlovske histerije, prepriča pa tudi glasbene poznavalce ter pregovorno izbirčne in stroge klasično-glasbene kritike. Tako prvi kot drugi cenijo ter hvalijo njegovo virtuoznost, tehnično podkovanost in perfekcionizem, ki pa nikakor ne pomeni umanjkanja emocij. Svojim občutkom še kako dovoli na plano in prav to njegove nastope naredi še bolj privlačne in vznemirljive ter mu zagotavlja zvesto, predvsem pa izjemno široko občinstvo, s kakršnim se lahko pohvalijo le največji. 

Mlad bolgarski pianist Evgeny Genchev vztrajno pridobiva nedeljeno priznanje tako občinstva kot kritikov. Izvajal je številne klavirske recitale in koncerte po Evropi, Severni Ameriki, na Kitajskem in v Avstraliji, ter osvojil nagrade na več kot petnajstih državnih in mednarodnih klavirskih tekmovanjih.

Moči sta združila dva velika umetnika našega časa in tako bomo izjemno predstavo Luke Šulića ter Evgenyja Gencheva lahko doživeli tudi v živo, brez ekrana. Na sporedu bodo skladbe iz klasičnega repertoarja, filmske glasbe ter priredbe rock in pop skladb (Ennio Morricone, Ludovico Einaudi, Vivaldi, skladbe skupine Queen, Nirvana, ACDC…).


Luka Šulić, violončelo
Evgeny Genchev, klavir


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava