Maribum Afriqui 2021

Oder Triglav | glasba | koncert
  • 19.30 - 20.30
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Tu sta Afrika in Slovenija. Glasba je povsod doma.

Tu sta Afrika in Slovenija. Glasba je povsod doma.

Maribum Afriqui združuje in prepleta afriško in slovensko glasbo, glasbene žanre tradicionalnih melodij in ritmov ter sodobnega etno fusiona. Rezultat druženja vrhunskih slovenskih in afriških glasbenikov je poseben izraz.

Mabourou Diarra, z umetniškim imenom Smifa, prihaja iz družine griotov v zahodnoafriškem Burkina Fasu. Pripada plemenu Bobo in je z glasbo v stiku že od rojstva. Oče mu je predal znanje igranja na balafon, prav tako igra n’goni, tradicionalno malijsko kitaro, poje ter je plesalec zahodnoafriških tradicionalnih plesov. Svoje glasbeno izročilo kombinira z modernimi vplivi in črpa iz glasbene tradicije drugih afriških etnij. Sodeloval je z različnimi mednarodno priznanimi afriškimi glasbeniki, s Kady Diarra, Harouna Dembele in drugimi. 2018 je izdal prvi samostojni album Telephone Ko, na katerem združuje različne glasbene stile – RnB, afro-mandingue ... Na koncertu se mu pridružujejo mariborski glasbeniki Igor Bezget, Ariel Vei Atanasovski in Tina Sovič, tudi kot organizatorka Maribum Afriqui, ki poteka pod okriljem Plesne izbe Maribor.


Louis Sanou – balafon n’goni, djembe, vokal, Igor Bezget – kitara, Ariel Vei Atanasovski – violončelo, kitara, Tina Sovič – tolkala

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava