Maša Kuhar, flavta; Sara Köveš, klavir

Spored

Luciano Berio:Sequenza 1. za flavto solo

Ludwig van Beethoven: Sonata za klavir op.31 št.3 
Allegro
Scherzo
Menuetto
Presto con fuoco

***

Sergej Prokofjev:Sonata za flavto in klavir v D-duru, op. 94
Moderato
Scherzo: Presto
Andante
Allegro con brio


Maša Kuhar

Maša Kuhar (1998) je študentka četrtega letnika koncertne smeri flavta na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, v razredu priznanega flavtista Dunajske filharmonije Walterja Auerja. Svojo glasbeno pot je začela v glasbeni šoli Murska Sobota pri profesorici Melaniji Gradečak. Nato je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri profesorici Mariji Ladič Dvoršak in se kasneje 2 leti vzporedno šolala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pri profesorju Nilsu Thilu Krämerju. Leta 2017 je uspešno opravila sprejemne izpite na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj, v razredu Hansgeorga Schmeiserja, kasneje Walterja Auerja. Je prejemnica veliko nagrad z mednarodnih in državnih tekmovanj. Leta 2019 in 2020 je kot solistka izvedla Mozartov koncert za flavto v G-duru ter Mercadantov koncert za flavto v e-molu s komornim orkestrom Dunajske univerze za glasbo.  Kot solistka ali kot članica orkestra je sodelovala že na večih festivalih (Festival Lent, Hommage Francu Lizstu, Wien Modern, Together Now). Izvedla je mnogo solističnih in komornih koncertov. Leta 2017 je za svoje dosežke dobila denarno nagrado za uspešne študente Univerze za glasbo Gradec in leta 2019 nagrado občine Puconci. Udeležila se je raznih seminarjev in poletnih šol pri priznanih profesorjih: Philippe Bernold, Matej Zupan, Jan Ostry, Wissam Boustany, Hansgeorg Schmeiser, Martin Belič, Adrianna Ferreira, Aldo Baerten itd. Je prejemnica štipendije ministrstva za kulturo Slovenije.

Sara Köveš

Sara Köveš (1998) je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Lendava in nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Med šolanjem na konservatoriju se je nekaj časa vzporedno izobraževala tudi na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Leta 2017 je z odliko maturirala iz klavirja, oktobra istega leta pa je prejela diplomo Dr. Roman Klasinc, ki jo podeljujejo najuspešnejšim dijakom za izjemne umetniške dosežke v času šolanja na konservatoriju. Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v Kazinski dvorani SNG Maribor ter s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Slovenski filharmoniji. Je prejemnica nagrad z državnih in mednarodnih tekmovanj. Kot nagrajenka TEMSIG-a 2016 je sodelovala pri projektu Zlati pianisti in snemala v studiu Pianoroom. Nastopila je na 18. klavirskih dnevih (EPTA), kot solistka ali v komorni zasedbi pa je nastopila tudi v ciklu koncertov Glasbene mladine ljubljanske in Festivala Lent. 

Udeležila se je raznih seminarjev in mojstrskih tečajev, ki so jih vodili priznani profesorji, kot so Aleksandar Serdar, Jasminka Stančul, Ruben Dalibaltayan, Đuro Tikvica, Håkon Austbø, Rita Kinka… Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava