Matjaž Balažic & Timi Krajnc

Matjaž Balažic se je šolal na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Andreja Lorberja, ter graški univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost (Janne Rättyä), kjer je julija 2013 diplomiral z odliko. Je večkratni nagrajenec različnih tekmovanj doma in v tujini (TEMSIG, Castelfidardo, Pula, Beltinci, Majano). 

Nastopa kot solist, član raznih komornih skupin, kot tudi z orkestri. Na odrih širom Evrope pa je stopil s kvintetom Piazzolleky, ki že skoraj desetletje poustvarja glasbo argentinskega tanga. Od leta 2015 je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Timi Krajnc je Akademijo za glasbo v Ljubljani je končal leta 2017 v razredu Tomaža Rajteriča, trenutno je zaposlen na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica. Redno koncertira na pomembnih kitarskih festivalih v tujini, sicer pa je vidni ustvarjalec v domačem in širšem umetniškem prostoru, še posebej argentinskega tanga nueva in portugalskega fada, je član skupine Piazzolleky ter kvarteta Mascara in sodeluje s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri in je dobitnik številnih nagrad na mednarodnih kitarskih tekmovanjih.


Matjaž Balažic, bandoneon
Timi Krajnc, kitara

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava