Oksana Pečeny, Matic Dolenc

Carpe artem: Odmev poletja

Spored
F. Kreisler: Liebesleid
F. Kreisler: Schön Rosmarin 
Ž. Živković: Božični valček
P. de Sarasate: Romanze Andaluza
J. Ibert: Entr'acte
C. Saint-Saëns: Le Cygne
N. Paganini: Beneški karneval
A. Piazzolla: Cafe 1930
M. D. Pujol: Suite Buenos Aires 
●    Pompeya 
●    Palermo
C. Machado: Sambossa
C. Machado: Paçoca
C. Machado: Quebra Queixo


Oksana Pečeny, violina
Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Kot hči dveh odličnih glasbenikov je že zgodaj izkazovala izreden talent ter ljubezen do glasbe in violine. Prvo glasbeno znanje je prejela na posebni šoli za nadarjene otroke v Kijevu. Ob razpadu Sovjetske zveze je z osmimi leti z družino prišla v Maribor, kjer je kmalu postala lokalna atrakcija. Sledile so številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih, ter solistični nastopi z orkestri doma in na tujem. Študij violine je z diplomo summa cum laude zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za dosežke v času študija je prejela Prešernovo nagrado. Od leta 2013 je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor.

Matic Dolenc, kitara
Matic se je s klasično kitaro spoznal na GŠ Kranj. Glasbeno pot je po 12 letih šolanja nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2018 z odliko diplomiral. V času šolanja se je udeležil mnogih državnih in mednarodnih kitarskih tekmovanj ter osvojil številne nagrade. Deluje v številnih komornih zasedbah, najbolj aktivno v duetu z violinistko Oksano Pečeny. Redno sodeluje tudi z orkestrom SNG Maribor (opere, baleti, simfonični koncerti). Največji izziv in zadovoljstvo pa mu predstavlja delo z mladimi na GŠ »Risto Savin« Žalec, kjer poučuje kitaro.


Cikel Odmev poletja nastaja v produkciji Društva za komorno glasbo Amadeus.
www.carpeartem.eu

Vstopnina: 8€, 6€ upokojenci, študenti, dijaki, otroci, invalidi

Prodaja vstopnic uro pred dogodkom na vhodu v Sodni stolp.
Rezervacije na vstopnice@carpeartem.eu


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava