Pihalni orkester Pošta Maribor

Ostalo | glasba | koncert
  • 19.30 - 20.30
  • Promenada,
  • Vstopnine ni.

Tradicionalna povorka ob otvoritvi dogajanja na festivalski promenadi ob Dravi.

Pihalni orkester Pošta Maribor je bil ustanovljen že daljnega leta 1931. Struktura njegovega članstva je tako po starosti kot po izobrazbi zelo raznolika. V njem igrajo osnovnošolci, univerzitetni profesorji, glasbeni ljubitelji in akademsko izobraženi glasbeniki.

Danes ima orkester, ki je na tekmovanjih v Sloveniji uvrščen v najzahtevnejšo kakovostno skupino, več kot 70 članov. S svojim raznovrstnim repertoarjem je usmerjen predvsem h koncertni glasbi in simfoničnemu zvoku. Pogosto sodeluje tudi z uglednimi glasbenimi gosti, tako solisti kot tudi dirigenti, ki še dodatno obogatijo njegovo umetniško delovanje in mariborsko glasbeno sceno.

V svojem poslanstvu pihalni orkester Pošta Maribor že dolgo ni več samo poštni, temveč je mariborski in slovenski. Nabral si je že tudi veliko mednarodnih izkušenj z nastopi v republikah bivše Jugoslavije, v Avstriji, na Češkem, Slovaškem, v Nemčiji, na Danskem, Švedskem, Nizozemskem, v Luksemburgu, Belgiji, Madžarski, Italiji in Španiji. Prav tako je prejel celo vrsto pomembnih mednarodnih priznanj in zabeležil odlične uvrstitve na mnogih tekmovanjih.

Dolgoletnega umetniškega vodjo in dirigenta Ervina Hartmana mlajšega, ki je vodil pihalni orkester od leta 1967 do 2018, je uspešno nasledil Aleksander Čonč.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava