Piše se leto: freekind. ● S.A.R.S. (SRB)

Razprodano
 Kupi karto

S.A.R.S., ena izmed popularnejših glasbenih skupin v Srbiji, ki je lansko leto na žalost izpadla iz programa, se končno vrača na Večerov oder Festivala Lent! Postregli nam bodo z vsemi starimi hiti, dodali pa kar nekaj novega repertoarja, ki je nastal v predolgi karanteni.

freekind. (CRO, SLO) 

Be free, be kind.

freekind. sta slovensko hrvaški duet, sestavljen iz vokalistke in klaviaturistke Sare Ester Gredelj in bobnarke Nine Korošak-Serčič. Kljub različnim glasbenim začetkom in vplivom ju je združila skupna ljubezen do jazza, r'n'b-ja, soula in hip-hopa. Njuno sodelovanje je startalo s prvim singlom I'm gonna live v 2019. Kot pove že ime, je njuna vizija ustvarjanje glasbe, ki vliva ljudem upanje in optimizem. To je tudi sporočilo, ki ga želita širiti z njunim samosproduciranim prvencem Not good enough, izdanim v letu 2020. Zaradi odličnih odzivov na ta EP, sta trenutno zaposleni s pripravo celotnega albuma.

Sara Ester Gredelj, vokal in klavir
Nina Korošak Serčič, bobni


S.A.R.S. (SRB) 

Ob svojem desetem rojstnem dnevu v letu 2016 so S.A.R.S. izdali Posljednji album, v 2017 odigrali številne svetovne turneje, v čau korone pa postali še bolj nabriti!

Trenutno ena izmed popularnejših glasbenih skupin v Srbiji, zasedba S.A.R.S., ki je lansko leto na žalost izpadla iz programa, prihaja letos na Piše se leto, ki bo na Večerovem odru Festivala Lent. Postregli nam bodo z vsemi starimi hiti, dodali pa kar nekaj novega repertoarja, ki je nastal v predolgi karanteni.

S.A.R.S. poznamo kot zasedbo, ki je v naši regiji lansirala številne uspešnice, ki so jih za svoje vzele različne generacije, kot so Perspektiva, Buđav lebac, To rade, Rakija, Ana, Bojana in Ratujemo ti i ja. Prav v teh dneh so izdali videospot za skladbo Gluva, v katerem nastopajo gluhi otroci in je premaknil oboževalce in neoboževalce v celotni regiji. Da se je njihova popularnost v zadnjih letih močno povečala priča tudi dejstvo, da so razprodali vse večje dvorane v državah bivše Jugoslavije in prevozili vse celine v številnih turnejah.

Zdaj že pred več kot 15 leti sta Dragan Kovačević-Žabac in Aleksandar Luković-Lukac, sestavila skupino zelo neobičajnega imena, Sveže amputirana ruka Satrijanija, S.A.R.S. Zelo kmalu je izšel prvi megahit in youtube senzacija Buđav lebac, ki je, preko takrat še relativno sveže platforme, dosegel vsak kotiček regije. Buđav lebac pa ni ostal one hit wonder, saj so se mu že na prvem albumu (S.A.R.S. – 2009.) pridružile Ratujemo ti i ja, Debeli lade in Rakija, v letu 2011 pa najprej album Perspektiva z istoimenskim singlom, ki je zelo hitro zasenčil uspeh »plesnivega kruha« in do danas naklikal že preko 25 milijonov ogledov na youtubu. Leta 2013 izzide album Kuća časti, s katerega prihaja do danes največji hit skupine S.A.R.S., prekrasna balada Lutka, ki postavlja rekordnih 45 milijonov ogledov na Youtubu. S.A.R.S. ob  rednih vsakoletnih izdajah albumov vzdržuje močan tempo s po dobrih 100 koncertov letno, med katerimi je vsekakor treba izpostaviti razprodan zagrebški Dom sportova, kjer je posnet tudi live album Mir i ljubav, beograjsko Halo sportova in pulsko Areno.

Koncerti so že davno prešli okvirje regije, saj so po koncertih v Skandinaviji, Franciji, Belgiji, Nemčiji, Češki, Avstriji, Švici in Italiji v okviru rojstnodnevne turneje ob desetletnici kariere skupine S.A.R.S. izvedli še turnejo po Avstraliji. Spomladi 2016  je izšel tudi Poslednji album, kar je pripeljalo do govoric, da se bo skupina upokojila, da so prišli do konca svoje poti in podobno, vendar je resnica seveda povsem nasprotna, skupina S.A.R.S. dela več kot kadarkoli do sedaj, sledi svetovnim trendom in kreira lokalne.

Skupina S.A.R.S. je do danes, ob šestih studijskih in enem live albumu, izdala tudi dvajset spotov, od katerih jih je petnajst zbralo preko milijon ogledov na Youtubu. Na svojem kanalu pa imajo že preko 136.000 naročnikov in več kot 150 milijonov ogledov.

Žarko Kovačević, vokal
Aleksandar Luković - Lukac, kitara
Nenad Đorđević “Đole, bas kitara
Boris Tasev Bora, klaviature, harmonika
Milan Jejina Yeqy, boben
Nebojša Pavlović, trobenta
Nevena Filipović, spremljevalni vokal

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava