P'Jays

Priporočamo

Sedemčlanska zasedba je za to priložnost spremenjena v dvanajstčlansko posadko, ki še bolj intenzivno kot kadarkoli prej raziskuje in briše že tako tanke meje med različnimi glasbenimi zvrstmi.

Treba je kar na začetku jasno in glasno povedati: P'Jays (nekdaj Pijammies) je trenutno daleč najbolj zanimiva skupina na slovenskih tleh in pri tem nikakor ni mišljen samo jazz!

Zakaj bi sploh govorili o jazzu? P'Jays posegajo po mnogo mnogo širši glasbeni sliki, še najbolj primerljivi z običajnim odgovorom na vprašanje »Kakšno muziko poslušaš?«, ki praviloma glasi: »Mah, vse.«

»Vse« sestaviti v zvočno sliko, kot jo igrajo P’Jays, je prava mala mojstrovina, če že ne senzacija, vsaj na slovenskih tleh, in je nastala pod vtisom skupin kot so Weather report in Snarky Puppy. Glasba je vibrirajoča in za miganje nalezljiva zmes funka, jazza, rocka in še česa, nekoč bi dejali »fusion« muzika.

P'Jays so posneli dva albuma in tokrat med svoje tesne niti vpletli še godalni kvintet. To pomeni, da bo sedemčlanska zasedba za to priložnost spremenjena v dvanajstčlansko posadko, ki še bolj intenzivno kot kadarkoli prej raziskuje in briše že tako tanke meje med različnimi glasbenimi zvrstmi. Zapomnite si ime te skupine – so na začetku svoje poti, a verjamemo, da je pred njimi še neslutena pot, v kateri je Slovenija le majhna točka na zemljevidu.


Tomaž Gajšt, trobenta
Jaka Kopač, alt saksofon
Lenart Krečič, tenor saksofon
Blaž Avsenik, klaviature
Mark Žakelj, električna kitara
Jošt Lampret, bas kitara
Gaj Bostič, bobni

Matija Krečič, violina
Kaja Sešek, violina
Klemen Bračko, viola
Ema Krečič, violončelo
Miha Firšt, kontrabas


Zaradi prenove Vojašniškega trga je dostop do Minoritov – Odra Nove KBM možen le iz smeri Lenta (po stopnicah med Žičkim dvorom in Lutkovnim gledališčem) in nato skozi Minoritsko cerkev.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava