Poletni Art kamp: Igra raja

  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Med 10. julijem in 29. avgustom 2021, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor, na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter gibalne aktivnosti.

Druženje, raziskovanje, kultura, umetnost in znanje! Smelost zdravega duha v zdravem telesu je gibalo zdrave družbe. Sočutje, spoštovanje sebe in drugih, okolja in narave – vse to najdete v Art kampu.

ODER TRIGLAV

CVETOČE IN PLESOČE V OBJEMU POLETNEGA ART KAMPA – plesne delavnice, 3+

10.00
Pisan svet barv je plesna radoživost čarobnih mozaikov. Moje telo je čopič in lahko nariše najlepšo rožo na svetu. Veliko kot največja slika ali pa majhno, ki je nežna kot Marjetica.
◊ ZAVOD MOJA KREACIJA, Mojca Kasjak

PARTIR EN LIVRE/SPREHOD V KNJIGE, MALO PO FRANCOSKO, MALO PO SLOVENSKO – dvojezična interaktivna predstava za otroke

17.00
Maša Jazbec v sodelovanju s francoskim kulturnim centrom za ustvarjalno otroštvo (Centre de Créations pour l'Enfance, Tinqueux, France) že vrsto let vsako poletje v številnih krajih po Sloveniji predstavlja francoski knjižni festival za otroke in mladino. Letošnje poletje se spet ustavi v Mariboru in nam knjižne radosti predstavi s predstavo za otroke, ki ji sledi pesniška delavnica v slovenskem in francoskem jeziku. Znanje francoščine ni potrebno, radovednost in domišljija pač.
◊ Maša Jazbec

DUO PATETICO – koncert

19.00
Dejan in Nika sta člana najbolj patetične zasedbe, ki opeva patetične dogodke vse od leta 2003 naprej, a da stvar zveni še bolj patetično – ne opeva vseh. Skrbno jih je opisal idejni vodja in tekstopisec Rok Vilčnik.
◊ Nika Perunović – vokal  in Dejan Berden – harmonika in klaviature

USTVARJALNE DELAVNICE »IGRA RAJA« igre naše in vaše mladosti

10.00–13.00, 16.00–20.00
Igra je spontana in ustvarjalna aktivnost, ki se pojavlja v vseh obdobjih našega življenja. Igra je svobodna, odprta in prijetna. Preko igre spoznavamo sebe in svet. Igramo se zaradi zadovoljstva. Končen rezultat igre ni pomemben, ne služi prihodnosti, ampak je tukaj in zdaj. Igraj se, igraj!

ZAPESTNICA PRIJATELJSTVA – delavnica pletenja
Igrivo prepletamo niti, z ljubeznijo izberemo barve, zapestnico podarimo prijatelju, prijateljici. S kom se najraje igraš?
◊ Rok Lesjak, Zavod MARS Maribor

BOBENČEK IGRAČA – ustvarjalna delavnica
Izdelam zvočilo in nanj  zaigram. Ta-tam, ta-tam!
◊ Natalija Zabav, Zavod MARS Maribor

GUMITVIST, ŠKRIP ŠKRAP ŠKROP, MAČJA ZIBKA IN DRUGE IGRE – igre naše in vaše mladosti
Ti učiš mene, jaz tebe, saj se radi igramo, kajne?
◊ Vojka Miklavc, Zavod MARS Maribor

Predstavitev organizacije MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

Ustvarjalne in raziskovalne intermedijske delavnice, na katerih ekipa projekta konS razpira pogled v svet, kjer ena ob drugo trčijo umetnost, znanost in tehnologija. Skozi avtorsko razvite delavnice spoznavamo, kako po različnih materialih potuje elektrika, kako povezujemo žičke od vira energije do žarnice, ter s pomočjo zanimivih napravic zganjamo digitalne in analogne vragolije. konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. Skozi različne nivoje (PARK, NOVA, PRAKSA) želi pristopiti do zainteresirane javnosti in si prizadeva za vzpostavitev aktivne mreže raziskav, produkcije in utemeljevanja boljših pogojev za razvoj in realizacijo sodobnih raziskovalnih umetniških projektov.
◊ MKC Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja

10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov

Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava

9.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Anja Kogler, Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.  
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00–11.00, Junak ni vsak – vodena vadba, Športni Junak
16.00–20.00, Japonsko mečevanje, Športno društvo Komei jyuku iaijutsu Slovenija

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha

10.00–13.00, 16.00–20.00
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.


Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

◊ Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava