Poletni Art kamp: Umetnost zori z UGM

  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Med 10. julijem in 29. avgustom 2021, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor, na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter gibalne aktivnosti.

Druženje, raziskovanje, kultura, umetnost in znanje! Smelost zdravega duha v zdravem telesu je gibalo zdrave družbe. Sočutje, spoštovanje sebe in drugih, okolja in narave – vse to najdete v Art kampu.

ODER TRIGLAV

RAM TAM TAM SI POJEM SKOZI DAN– bobnarska delavnica, 5+

10.00
Odkrivanje ritmike na afriških tolkalih skozi poenostavljen tradicionalni zahodnoafriški ritem in brisanje meja lastne kreativnosti na tolkalih in drugih zvočilih. Za otroke, male in velike. Tina bobnanje poučuje na Plesni izbi Maribor.
◊ Tina Sovič, Plesna izba Maribor

SKOK V PRAVLJICO: ČAROBNI METULJI – pravljična urica

17.00
Skok v pravljico so sobotna popoldanska druženja s Simono Kopinšek in Sebastijanom Haličem. Pravljičarka in glasbenik soustvarjata svojevrstne pravljične prostore, v katere čudesa povabita vse generacije. Narava in bitja v njunih nastopih oživijo pred nami, z naravo pa se igramo tudi v ustvarjalnih trenutkih po pravljici.
V pravljičnem vilinskem svetu imajo metulji prav posebno mesto. Ob pogovarjanju z rožicami je njihova naloga očarati vsakogar, ki jih zagleda. Nekega dne so zaradi čarobne vilinske moči oživeli metulji na oblekici žalostne deklice in pobarvali njen črno-beli svet. In kako zelo se je vse spremenilo. Prav zares so metulji čarobna bitja.
Naredimo si lutko metulja in zaplešimo metuljev ples.
◊ Simona Kopinšek in Sebastijan Halič

THE HEARTBEAT BAND – koncert

19.00
The Heartbeat band je sestavljen iz predanih umetnic in umetnikov in je nastal iz spontanega impulza, da »ustvarimo simpatičen, speven, pozitiven komad« ... pesem Radam te je kot seme dobre volje in zaupanja v srčne vrednote. »Ob procesu smo tako iskreno uživali, da nismo mogli nehati. Zato smo kar nadaljevali. Pripravili smo še več srčnih pesmi, da z glasbo širimo val radosti, navdiha in strasti do življenja.«
◊ Urška Gajšt – vokal in klaviature, Patricija Roj – vokal in zvočila, Behrang Azdhari – bas, Tadej Tadiman Tratnik – bobni in vokal, Igor Bezget – glasba aranžmaji in kitara, Mea Valens – besedila in idejna zasnova, Gaja Klas – zvočila in idejna zasnova

USTVARJALNE DELAVNICE »UMETNOST ZORI Z UGM« – likovna umetnost

10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Brigita Strnad, UGM
»Vse, kar si lahko predstavljaš, je resnično«, je rekel Pablo Picasso. Umetnost nas vabi, da vzamemo domišljijo v svoje roke in ustvarimo svoj svet. Skupaj se odpravimo na pot likovnega raziskovanja in vznemirljivega ustvarjanja v različnih tehnikah in umetniških praksah.

SEM IN TJA PO SLIKI – slikarska delavnica
Rumena in rdeča, zelena in modra, pa še nekaj bele ali črne. Da ne pozabimo oranžne in vijolične. Le kaj bo nastalo, če jih sestavimo v različne oblike ali jih med seboj pomešamo? Vživimo se v vlogo slikarja in slikarke, ki s čopičem drsi po površini, da nastajajo obrazi, krajine, živali, predmeti ali kaj čisto neprepoznavnega, abstraktnega.

LEBDEČI KIPI – kiparska delavnica
Kip lahko objamemo s pogledom, spredaj, zadaj, z leve in desne. Lahko visi v zraku in ga vidimo tudi spodaj. Na ustvarjalnici ustvarjamo kipe, ki jih ne postavimo na podstavek ali na tla – lebdeče kipe.

REŠI HUDO MRAVLJICO – delavnica odpletenka
Rešite zapletenko in v njej Hudo mravljico ter si s pravilno rešitvijo prislužite prost vstop v Umetnostno galerijo Maribor, zase in za spremljevalca ali spremljevalko.
◊ Brigita Strnad, Urša Rotman, Petra Novak, Zala Brglez, Don Korez

Predstavitev organizacije MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

Ustvarjalne in raziskovalne intermedijske delavnice, na katerih ekipa projekta konS razpira pogled v svet, kjer ena ob drugo trčijo umetnost, znanost in tehnologija. Skozi avtorsko razvite delavnice spoznavamo, kako po različnih materialih potuje elektrika, kako povezujemo žičke od vira energije do žarnice, ter s pomočjo zanimivih napravic zganjamo digitalne in analogne vragolije. konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. Skozi različne nivoje (PARK, NOVA, PRAKSA) želi pristopiti do zainteresirane javnosti in si prizadeva za vzpostavitev aktivne mreže raziskav, produkcije in utemeljevanja boljših pogojev za razvoj in realizacijo sodobnih raziskovalnih umetniških projektov.
◊ MKC Maribor

NA STOJNICI – predstavitve in prodaja

10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov

Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek. 
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava

9.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.  
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00–11.00, Junak ni vsak – vodena vadba, Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha

10.00–13.00, 16.00–20.00
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.


Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

◊ Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava