Poletni Art kamp: Svet je pisan planet - Afrika

  • 09.00 - 20.00
  • Mestni park,
  • Vstopnine ni.

Med 10. julijem in 29. avgustom 2021, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor, na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter gibalne aktivnosti.

Druženje, raziskovanje, kultura, umetnost in znanje! Smelost zdravega duha v zdravem telesu je gibalo zdrave družbe. Sočutje, spoštovanje sebe in drugih, okolja in narave – vse to najdete v Art kampu.

ODER TRIGLAV

AFRIŠKI PLES– plesna delavnica

17.00
Naučimo se nekaj gibov tradicionalnih zahodnoafriških plesov ter izkoristimo priložnost, da zaplešemo v ritmih vedno bolj popularne afriške glasbe – Afro house, Azonto, High Life ... Pozabili pa nismo niti na južnoafriški hit Jerusalema. Šele ko je angolska plesna skupina Fenomenos do Semba posnela, kako pleše na to priljubljeno pesem, je zares postala uspešnica, ki jo poznamo po vsem svetu. 
◊ Studio 25, KUD Baobab, Zavod ritem Afrike, Društvo Afričanov Maribor

ZAVRTI TIGRA!– lutkovna predstava za enega gledalca, 6+

18.00
Gospodična Bazilika je tokrat ladijska strežnica, ki gledalca povabi, naj pokuka v zapuščen čezoceanski parnik. Gledalec dobi slušalke in skozi okenca gleda kratko lutkovno predstavo o vdovi Lejdi Leni, introvertiranem raziskovalcu Rihardu B. in mladem dekletu Beti, ki živijo v brezčasju, upajoč na svetlo prihodnost. Na parniku pa se potika še slepi potnik. Predstava traja 7 minut.
Avtorica ideje in režiserka Katja Povše, lutkovni tehnolog Žiga Lebar, izdelovalca lutk in scenografije Katja Povše in Žiga Lebar, kostumograf in izdelovalec lutk Iztok Hrga, oblikovalec zvoka Gregor Zemljič, oblikovalec svetlobe Igor Vuk, igralka Katja Povše.
◊ Pripovedno gledališče gdč. Bazilike, Ljubljana, Lutkovno gledališče Maribor, Poletni lutkovni pristan

ZGODBA O SANKOFI– koncert in pripovedovanje

19.00
Pevski zbor Sankofa združuje Afričane, njihove potomce in družinske člane ter ohranja bogato glasbeno zapuščino Afrike. Ime Sankofa izvira iz ganskega simbola, ki predstavlja ptico, pomeni vzeti nekaj dobrega iz preteklosti in uporabiti v prihodnosti. Skozi pesmi in pripovedovanje zgodb nas Sankofa popelje na zanimivo potovanje po afriških deželah. 
◊ PZ Sankofa

USTVARJALNE DELAVNICE »AFRIKA«

10.00–13.00, 16.00–20.00
ZIMBABVEJSKI KOTIČEK – ustvarjalne delavnice
Spoznajmo običaje in kulture Zimbabveja skozi ustvarjanje različnih izdelkov in namizne igre.
◊ Zavod Global

ZINE IN MEMI – medijska delavnica
Delavnica izdelave zinov na temo globalna pravičnost. Na delavnici na kreativen način izdelamo časopis zine, ki govori o temah, ki so del ciljev trajnostnega razvoja. Med gradivi poiščemo fotografije ter jih postavimo v kontekst globalne pravičnosti. Pogovarjamo se o etični uporabi fotografij iz globalnega juga.
Delavnica izdelave memov za ozaveščanje o pomenu doseganja CTR. Namen delavnice je poznavanje CTR in njihovega konteksta. Zato izdelujemo meme iz pripravljenega materiala ali na telefonih.
◊ Inštitut za afriške študije

ARFIŠKA POSLIKAVA – poslikava obraza

Afriške poslikave obraza z naravnimi barvami za zadnji dan Poletnega art kampa. Praznujmo.
◊ Inštitut za afriške študije

Predstavitev organizacije MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost
Ustvarjalne in raziskovalne intermedijske delavnice, na katerih ekipa projekta konS razpira pogled v svet, kjer ena ob drugo trčijo umetnost, znanost in tehnologija. Skozi avtorsko razvite delavnice spoznavamo, kako po različnih materialih potuje elektrika, kako povezujemo žičke od vira energije do žarnice, ter s pomočjo zanimivih napravic zganjamo digitalne in analogne vragolije. konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. Skozi različne nivoje (PARK, NOVA, PRAKSA) želi pristopiti do zainteresirane javnosti in si prizadeva za vzpostavitev aktivne mreže raziskav, produkcije in utemeljevanja boljših pogojev za razvoj in realizacijo sodobnih raziskovalnih umetniških projektov.
◊ MKC Maribor

NA STOJNICI – predstavitve in prodaja

10.00–13.00, 16.00–20.00

BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev, iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek. 
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava

9.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.  
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00–11.00, Junak ni vsak – vodena vadba, Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha

10.00–13.00, 16.00–20.00
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.Ž
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.


Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.
Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

 

◊ Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.


Ob vstopu na prizorišče smo kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS sporočilo o negativnem hitrem testu … Preberi več.

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava