Corti Collective

Iz ljubljanskega glasbenega podzemlja je vzniknila nova zasedba Corti Collective, ki skozi surov, radoveden in nedolžen glasbeni jezik pripoveduje zgodbe v slogu magičnega realizma.

Žanrsko bi jih lahko še najbolje opredelili kot vešče prepleteno fuzijo novodobnega soula, hip hopa in  križanca med neodvisnim pop in rock glasbenim izrazom. Nosilno vlogo ima vokal Eve Prusnik, ki je prispevala tudi rime, toda fantje in dekle so se na moč potrudili tudi s formiranjem in piljenjem zvoka skupine. 

Prvenec Repeat-flowering Rose ki je izšel marca 2021, je sveža “coming-of-age” zgodba. Raziskuje sisteme prepričanj, identitete in pol-identitete, ki jih vsrkamo v obdobju odraščanja in so pogojene s pripadajočim kulturnim okoljem. S predelovanjem in osvobajanjem od teh vsebin želi izdelek ustvariti prostor za nove, bolj razumevajoče in ljubeče oblike bivanja in doživljanja sveta. 

Čeprav gre za debitantski album zelo mlade skupine, je iz posnetega materiala evidentno, da gre za zelo kvaliteten izdelek z odlično produkcijo. Zdi se tudi, da s povsem jasno oblikovano idejo o prihodnosti zvoka skupine. Nismo še niti na polovici leta, a že zdaj je moč podati oceno, da sodi med najboljše domače albume leta 2021. Žal ga ni moč kupiti v trgovinah, na voljo je le v digitalni obliki.


Eva Prusnik, vokal
Gašper Povše, violina
Matej Kurinčič, klaviature
Grega Povše, kitara
Luka Dobnikar, bas
Žiga Petrič, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava