Spremljevalne prireditve

EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje / Pismo za prihodnost

♦ Nekdanja tovarna MTT, Melje, Maribor

21. 5.–18. 7. 2021, sreda-nedelja, 12.00-20.00 (ves čas trajanja Festivala Lent.)

Organizator: UGM | Umetnostna galerija Maribor

8. edicija trienala umetnost in okolje EKO - naslovljena Pismo za prihodnost - je poziv, da začnemo razmišljati izven sedanjosti, ter da s pomočjo sodobne umetnosti povežemo generacije in širimo znanja. Katera opazovanja širše (umetniške) skupnosti prispevajo k temu, da bolje razumemo, kaj nas združuje in kaj povezuje? Trienale predstavlja projekte okoli 25 umetnikov iz Slovenije in tujine. Umetniški vodja EKO 8 je Alessandro Vincentelli, neodvisni kustos iz Velike Britanije. EKO 8 se odvija v fascinantnih prostorih nekdanje tekstilne tovarne Hutter/MTT v industrijski coni Melje v Mariboru.

Več informacij: www.ugm.si


 

After taxi

♦ pri Vodnem stolpu

Organizator: Združenje DrogArt

25. 6. do 3. 7. 2021, od 20.00 do 24.00

Če na Lentu piješ alkohol, je ob odhodu čas za After taxi!

Zanimivo »avto-stojnico« After taxi je težko spregledati. Pri simpatičnem taxiju se lahko zabavaš z zanimivimi aktivnostmi s »pijanimi« očali, preizkusiš svojo alkoholiziranost z alkotestom, rešiš zanimiv kviz, se poteguješ za praktične give-awaye in seveda …  če želiš, dobiš brezplačen kupon za vožnjo s taksijem domov! 

Projekt After taxi na različne načine že leta skrbi za to, da je na cestah manj nesreč zaradi alkohola, in spodbuja žurerje ter žurerka k odgovornim odločitvam. Tudi na Lentu ne pozabi, da sta alkohol in vožnja nezdružljiva, in poskrbi za varen prevoz domov. DrogArtovi terenski delavci in delavke ti bodo pomagali pri tem. Zato se ne pozabi parkirati pri After taxiju!

 

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava