Tomaž Domicelj & Primož Grašič ● Manouche

TOMAŽ DOMICELJ & PRIMOŽ GRAŠIČ(pričetek koncerta ob 20.00)

Tomaž Domicelj je stari znanec Festivala Lent, pravzaprav njegov stari prijatelj - in obratno - Tomaž vsakokrat iz prisotnih v občinstvu, ki se lahko povsem naključno zaustavijo pred Domiceljevim glasbenim prizoriščem, že po nekaj pesmih ali celo nekaj stavkih, naredi svoje prijatelje. 

Domicelj je na Lentu nastopil že ničkolikokrat: na velikem odru, na Večerovem odru, na vseh oblikah Jurčkovega odra in tudi v Sodnem stolpu. Včasih sam, enkrat v duetu ali kvartetu, nekajkrat z električnim triom Projekt Triglav, nazadnje celo v mednarodni kanarsko-kubansko-slovenski zasedbi Heavy Madera. »Hvala in kmalu na svidenje!« je njegov pozdrav ob koncu koncerta, običajno po tretjem dodatku. Ta »kmalu« je po nekajletnem premoru letos spet tu – in to z izjemnim gostom. V njegovi družbi bo namreč vrhunski kitarist Primož Grašič, ki je natanko dvajset let mlajši od Tomaža. Oba glasbenika sta vsak v nekaj žanrih pravi slovenski glasbeni ikoni, tudi po družinski plati pa prijateljujeta že dolga desetletja. In vse to se odraža na njunih skupnih nastopih, med katerimi izmenjujeta najrazličnejše akustične in električne kitare, s katerimi podkrepita spevne Domiceljeve melodije in ostra besedila. 

Pravi ognjemet običajno na Festivalu Lent doživimo zadnjo soboto, letos ga bomo v obliki kitarskega ognjemeta dočakali že dan poprej.

Tomaž Domicelj, vokal, kitara
Primož Grašič, kitara


MANOUCHE (pričetek koncerta ob 21.30)

Če vas srbijo pete, imate radi »vintage« podobe in se radi zabavate, vam bo ta družba zagotovo všeč. Manouche je glasbeni kolektiv iz Slovenije s samosvojo glasbeno mešanico stilov, poimenovano electro gypsy swing.

Njihova glasba je polna humorja, nalezljivih melodij, lahkotnih besedil, divjih kitarskih intervencij, prodorne trobente, vse skupaj pa je začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi.

Manouche je kolektiv zabavljačev in odličnih glasbenikov, čigar energični nastopi ne bodo pustili nikogar ravnodušnega. V živo vedno znova pokažejo zakaj so eden najbolj vročih bendov na naši glasbeni sceni in zakaj vedno znova vzbujajo visoka pričakovanja po novih stvaritvah. 

Sedaj se samo še prepustite, da vas Manouche povabijo na plesišče!


Robert Pikl, vokal, kitarist, avtor
Petra Trobec, harmonika, spremljevalni vokal
Lika Ipavec, trobenta
Krešimir Tomec, bas

 

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava