Trio Mus-ka

Mateja Ulaga, violina

Urška Sikovšek, klarinet

Sara Köveš, klavir

Spored

B. Bartók: Kontrasti za violino, klarinet in klavir
Verbunkos
Pihenő
Sebes                  

D. Beovič:Tango za Lizo

P. Schoenfeld: Trio za klarinet, violino in klavir
Freylakh
March
Nigun
Kozatske


Mateja Ulaga

Mateja Ulaga (1997)  je z igranjem violine pričela pri 7 letih pri profesorici Maji Glavač v Laškem. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Jerneju Brencetu ter prof. Roku Zgoncu. Leta 2017 je uspešno opravila sprejemne preizkuse na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Trenutno je študentka 1. letnika magistrskega študija violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Janezu Podlesku. Že v času osnovnega glasbenega izobraževanja je solo nastopila z orkestrom ter se udeležila različnih tekmovanj. Na tekmovanju Leona Pfeiferja v Ljubljani je  osvojila drugo mesto, udeležila se je mednarodnega tekmovanja Ars nova v Trstu z osvojeno bronasto plaketo, na državnem tekmovanju TEMSIG pa je osvojila srebrno plaketo ter leta 2017 2. nagrado na 55. hrvaškem državnem tekmovanju komornih skupin.
Redno sodeluje in igra na različnih prireditvah v zasedbi godalnega kvarteta ter akustične glasbene skupine Artistik. Izpopolnjevala se je pri številnih mednarodnih priznanih violinistih, kot so: Igor Ozim, Vasilij Meljnikov, Goran Končar, Gorjan Košuta, Vesna Stankovič in drugi.

Urška Sikovšek

Urška Sikovšek je pričela svojo glasbeno pot leta 2006 v Glasbeni šoli Laško-Radeče. Po letu igranja kljunaste flavte, je nadaljevala z igranjem klarineta pri prof. Franju Mačku, osnovno stopnjo glasbene šole pa je uspešno zaključila pri prof. Primožu Razboršku. V času šolanja v Laškem se je poleg številnih nastopov tako v glasbeni šoli kot izven nje udeležila tudi različnih tekmovanj, na katerih je prejela zlato priznanje na regijskem in bronasto plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG (2010) ter 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu  (2012).

Leta 2013 je uspešno opravila sprejemni preizkus in se vpisala na Umetniško gimnazijo v Celju. Šolanje je tako nadaljevala pri doc. Slavku Kovačiču. Leta 2014 je s komorno skupino dosegla 2. nagrado na tekmovanju Antonio Salieri v Italiji (1. nag. ni bila podeljena), kot solistka pa 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Petar Konjović v Beogradu z maksimalnim številom točk . Leta 2015 je dosegla 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Stevan Mokranjac v Požarevcu. Leta 2016 pa zlato priznanje in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja, na regijskem tekmovanju in zlato plaketo in 3. nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG ter 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Stevan Mokranjac v Požarevcu.

Njeno igranje lahko slišimo na zgoščenki »Nagrajencev 45. tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov«, ki jo je izdala Glasbena šola Celje, leta 2016. 

Trenutno je študentka 1. letnika magistrskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. Jožeta Kotarja. Oktobra 2018 je na Mednarodnem tekmovanju klarinetistov v Carlinu prejela 2. nagrado. (1. nag. ni bila podeljena).

V času šolanja se je izpopolnjevala na različnih seminarjih pri priznanih domačih in tujih klarinetistih in pedagogih kot so: Corrado Giuffredi – Italija, Robert Spring – ZDA, Matthias Muller – Švica, Nuno Pinto – Portugalska, Csaba Klenyan - Madžarska, Bobo Yotzov – Bolgarija, Yuan Gao – ZDA/Kitajska in Jože Kotar, Jurij Hladnik in Dušan Sodja - Slovenija. Leta 2015 je na Italijanski univerzi klarineta v Camerinu - Italija kot solistka nastopila s kvartetom klarinetov A. Settimi. Je članica Laške pihalne godbe in od septembra 2018 je tudi dirigentka Salonskega orkestra Lucky & the Pipes. Z različnimi zasedbami je igrala v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Italiji, Srbiji, Bolgariji, Rusiji, na Madžarskem, Češkem in Hrvaškem.

Sara Köveš

Sara Köveš (1998) je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Lendava pod mentorstvom Eme Šertel in nato Hajnalke Magyar. Po uspešno končanem šolanju se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, kjer jo je štiri leta poučevala Lidija Maletić. Med šolanjem na konservatoriju se je nekaj časa vzporedno izobraževala tudi na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Leta 2017 je z odliko maturirala iz klavirja, oktobra istega leta pa je prejela diplomo Dr. Roman Klasinc, ki jo podeljujejo najuspešnejšim dijakom za izjemne umetniške dosežke v času šolanja na konservatoriju. Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v Kazinski dvorani SNG Maribor ter s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Slovenski filharmoniji. Je prejemnica nagrad z državnih (TEMSIG 2016 – zlato priznanje in zlata plaketa, TEMSIG 2019 – srebrna plaketa) in mednarodnih tekmovanj (Jurica Murai 2016 – II. nagrada, Banjalučki bijenale 2014 – II. nagrada, Banjalučki bijenale 2018 (višja starostna kategorija) – I. nagrada in 1. mesto, Roma international piano competition 2019 – II. nagrada). Kot nagrajenka TEMSIGA 2016 je sodelovala pri projektu Zlati pianisti, v sklopu katerega je posnela Lisztovo etido Waldesrauschen v studiu Pianoroom. Nastopila je na 18. klavirskih dnevih (EPTA), kot solistka ali v komorni zasedbi pa je nastopila tudi v ciklu koncertov Glasbene mladine ljubljanske in Festivala Lent.

Udeležila se je raznih seminarjev in mojstrskih tečajev, ki so jih vodili priznani profesorji, kot so Aleksandar Serdar, Jasminka Stančul, Ruben Dalibaltayan, Đuro Tikvica, Håkon Austbø, Rita Kinka… Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava