Vse podrobnosti o tem, kako unovčiti turistični bon (BON21) za naše prireditve.

Podrobne informacije o bonih in pravilih glede unovčevanja najdete tukaj.

Za katere vstopnice lahko koristite BON21?

Turistične bone BON21 lahko unovčite za nakup vstopnic za naslednje prireditve:

Kako opravite nakup z BONOM21?

Obrazec za potrditev unovčitve bona, ki ga izpolnite in ga skupaj s kopijo osebnega dokumenta predložite od nakupu vstopnic, je na voljo tukaj.
Bone lahko unovčite v poljubnih zneskih glede na ceno vstopnice. Po pravilih FURS-a to ne velja za prenesene bone, po katerih lahko bon unovčite le v enkratnem znesku. Za podrobne informacije nam pišite na vstopnice@nd-mb.si ali pa pokličite 031/479 000 ali 02/ 229 40 11.

Kdo so upravičenci za koriščenje BONA21?

  • Do bona je upravičena oseba s stalnim prebivališčem v RS na dan 30. 6. 2021.
  • Odrasla oseba, ki bo v letu 2021 dopolnila 18 let, je upravičena do bona v višini 100 €, mladoletna oseba (rojena po letu 2003) pa je upravičena do bona v višini 50 €. 

Preneseni boni BON21

  • Bon za mladoletnega upravičenca zanj unovčijo starši, zakoniti skrbniki ali druga oseba, kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo ter za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik). Obrazec je na voljo tukaj.
  • Preneseni bon lahko unovčite le v enkratnem znesku. Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. Bon je prenosljiv na upravičenca na podlagi izjave o prenosu bona med sorodniki in je na voljo tukaj.

V skladu z zakonom prenos ni mogoč med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd.

Česa ne morete kupiti z BONOM21?

  • Nakup vstopnic v spletni trgovini https://nd-mb.kupikarto.si/ ni možen.
  • Nakup darilnih bonov ni možen.
  • Nakup kartice Vaš izbor ni možen.

Do kdaj lahko unovčite BON21?

Plačila vstopnic z BONOM21 sprejemamo do razprodaje vstopnic za prireditve, za katere sprejemamo bone.

Druga splošna določila pri nakupu vstopnic z BONOM21

Boni ne obstajajo v fizični obliki, temveč so evidentirani kot dobroimetje upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki), kjer je mogoče tudi spremljati stanje svojega bona.
Bona ni možno zamenjati za gotovino.