Goran Bojčevski trio

Sodni stolp | glasba | koncert
 Kupi karto

Goran Bojčevski trio izvaja predvsem glasbo sveta, avtorske kompozicije, klezmer in tango nuevo, ki pa so se zaradi edinstvenih aranžmajev Bojčevskega znašle v posebni etno-jazz preobleki, poimenovani balkan nuevo.

Glasbeniki nedvomno vsak na svojem področju predstavljajo vrh dovršenosti, ko pa se posamezne energije zlijejo v eno samo, dobimo eno čisto posebno Zgodbo. Zgodbo, ki dokazuje, da je prepletanje raznih glasbenih zvrsti ne zgolj mogoče, ampak čarobno.

Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal z najvišjo oceno na slovitem salzburškem Mozarteumu v razredu svetovno znanega prof. Aloisa Brandhoferja. Forum answers.com ga uvršča med najboljše klarinetiste sveta. Je tudi skladatelj, glasbo ustvarja za filme, reklame, balet, napisal pa je tudi celovečerno suito Balkanski portreti in jo v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija tudi posnel. V posebno čast si šteje, da njegove skladbe izvajajo na različnih univerzah po svetu, še posebej na salzburškem Mozarteumu. Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na avtorjeve balkanske korenine in jih posodablja z elementi klasične in tango glasbe.

Andraž Frece je študent 1. letnika magistrskega študija harmonike v razredu doc. Luka Juharta na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Redno se udeležuje tekmovanj in posega po najvišjih mestih. Sodeloval je v okviru Glasbene mladine ljubljanske (Mladi mladim, Prisluhnimo v operi), z zavodom Sploh, v sklopu Svetovnih glasbenih dnevov, na glasbenih večerih Vesperae musicae, na Radiu Ars je nastopal na koncertu ob 60-letnici prof. Uroša Rojka in na Večeru Berievih Sekvenc. Nastopal je na festivalih Slowindova pomlad in Nei Suoni dei Luoghi. Je aktiven član Studia za sodobno glasbo Akademije za glasbo v Ljubljani.

Jaka Krušič igra bas kitaro in kontrabas. Deluje v mnogo skupinah, sestavih in projektih (Funk Fact, Vudlenderji, Nipke and the Nipples, Tomaž Hostnik), kjer preigrava veliko žanrov. Jaka trenutno študira kontrabas na jazz oddelku na Zasebni univerzi za glasbo Gustava Mahlerja v Celovcu.


Goran Bojčevski trio
Goran Bojčevski, pihala, aranžmaji
Andraž Frece, harmonika
Jaka Krušič, bas, kontrabas

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava