Marko Grobler band

Sodni stolp | glasba | koncert
 Kupi karto

Mariborski kantavtor Marko Grobler je aprila 2011 izdal prvo samostojno zgoščenko Iz dneva v dan (založba Celinka). Čeprav je bil to njegov samostojen glasbeni prvenec, ga je odlikoval zrel izraz, ki je bil rezultat dolgoletnih izkušenj.

Po sodelovanjih v različnih glasbenih zasedbah je leta 1999 ustanovil skupino Ezl ek, s katero je izdal CD Hitim zgubljen skoz' mesto, kasneje pa je nadaljeval samostojno glasbeno pot. Kot avtor glasbe in besedila ter kot izvajalec je redno nastopal na festivalih Kantfest - kantavtorski festival v Rušah (prejel 1., 2. in 3. nagrado), Festival šansona, Festival Lent, Musica v Rogaški Slatini, Festival Velenje, Godibodi in na drugih koncertnih  prizoriščih v Sloveniji.

Marko Grobler je v sodelovanjih s priznanimi ustvarjalci prispeval glasbo pri mnogih projektih: vrsto let je sodeloval s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom (monografija o Prekmurju in zgoščenka z naslovom Občutek za veter), prispeval je glasbo za dokumentarni film režiserke Maje Weis Občutek za veter, dokumentarni film režiserja Bojana Laboviča Mariborska Dvorišča, igrani film Nebeška vas režiserja Rudija Urana…

Leta 2018 je v sodelovanju s pesnikom Borutom Gombačem posnel album z naslovom Melodije zamolčanih besed, ki je  izšel pri založbi Pivec. Za album je med drugim posnel duete z Bilbi, Aphro Tesla in Ano Karneža.

Po duetu s priznanim harmonikašem Janezom Dovčem, triu z legendarnim basistom Andrejem Vebletom in bobnarjem Mariom Modrinjakom ter sodelovanju s pevko Aphro Tesla je  ponovno oživel svojo prvo zasedbo Ezl ek, s katero se je med drugim predstavil na predlanskem Festivalu Lent. 


Marko Grobler band 
Marko Grobler, akustična kitara, vokal
Jure Najdič, kontrabas, vokal
Ciril Sem, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava