Noreia

Sodni stolp | glasba | koncert
 Kupi karto

Noreia je petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne vedno na povsem tradicionalen način. V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja njihov unikaten in prepoznaven zvok.

V zadnjih letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 300 nastopov. Zasedba se vedno pogosteje pojavlja na festivalskih odrih, tako doma kot v tujini. Za njimi so uspešne turneje po Irski, Hrvaški, Italiji, Avstriji, Češki, Nizozemski, Nemčiji in Španiji. Po prvem albumu Step it Out! (2015) skupina v januarju 2017 izda svoj drugi album Moments To Treasure, kjer lahko poleg tradicionalnih skladb prvič slišimo tudi nekaj avtorskega materiala. V letu 2017 je skupina v močni mednarodni konkurenci izbrana za nastop na največjem festivalu keltske glasbe na svetu, Festivalu Ortigueira v Španiji (Galicija), kjer nastopijo pred 30.000 poslušalci kot otvoritveni koncert festivala. 

S tretjim albumom Viže (2019) skupina prvič pritegne pozornost glasbenih kritikov ter medijev in splošne javnosti. V letu 2019 je premierno izvedena plesno-glasbena predstava Erin’s Heartbeat, ki jo Noreia ustvarja v koprodukciji s Šolo irskega plesa Ljubljana. 

Skupina je glasbeno sodelovala z izjemnimi imeni kot so Donal Lunny, Tola Custy, Padraig Rynne, Janez Dovč, Diarmaid in Donncha Moynihan, Davog Rynne, Maurice Lennon, Jani Kovačič in številni drugi.


Noreia
Ana Novak, violina, vokal

Anej Ivanuša, lesena flavta, irske piščali, galicijske dude, vokal
Gašper Šinkovec, akustična kitara, harmonika, vokal
Stanči Škarja, kontrabas, vokal
Robert Bone (gost), klarinet, irska piščal, klavir

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava